Logo JC Ten Goudberge Logo BAT Logo Wervel Logo van de Vlaamse overheid Logo van de gemeente Wevelgem

BAT

Een Bijzonder Artistiek Traject, Be Art Together of noem het gewoon BAT.
BAT  is het  artistiek jongerenproject van JC Ten Goudberge met de steun van gemeente Wevelgem.

Met BAT willen we het volgende bereiken:

  1. Jongeren tussen de 14 en 28 jaar laten proeven aan een brede waaier van artistieke expressievormen.
  2. BAT wil ervoor zorgen dat jongeren hun creatieve ideeën of dromen realiseerbaar gemaakt worden.
  3. BAT is een platform die toffe artistiek projecten laat plaatsvinden in Wevelgem en omstreken. Die toffe projecten ontstaan vanuit jongeren of vanuit opportuniteiten die zich voordoen.

Ontdek BAT!

Een foto van het project BAT

Wervel

Sinds 2015 is er in het jeugdhuis een ondernemerschapsproject gestart dat de naam “WERVEL” draagt. Het is hiermee de bedoeling dat we de ondernemerszin bij jongeren gaan stimuleren en ontwikkelen. Zit je met een goed idee maar weet je niet hoe je er mee aan de slag kan gaan of heb je plannen om zelf iets op te starten en zelfstandig te worden? Bij WERVEL kan je terecht met je vragen en wensen!

Wij bieden begeleiding en ondersteuning op maat van iedere jongere en helpen een idee concreet te maken. Heb je een tof partyconcept in je hoofd maar weet je niet waar naartoe, heb je aanleg voor koken en wil je graag iets meer doen met je talent, ben je artistiek bezig maar weet je niet hoe je jezelf moet ‘verkopen’? Met al deze vragen en nog veel meer kan je terecht bij WERVEL!

Met het project willen wij ideeontwikkeling bij jongeren voortdurend prikkelen aan de hand van inspiratiemomenten. Daarom nodigden we op 21/05/2015 een ervaren eventmanager uit in het jeugdhuis. Niemand minder dan Peter Decuypere kwam bij ons vertellen over het reilen en zeilen van hedendaags eventmanagement. Peter is onder andere de stichter van I love Techno, de Fuse in Brussel, docent bij de Karel de Grote hogeschool en auteur van de bestseller “We love events”.

Het werd een boeiende uiteenzetting van 1,5 uur waarin Peter ons meenam in zijn professionele verhaal. Van het prille begin met de opstart van zijn eigen club en I love techno tot de eigenheid van hedendaagse evenementorganisaties. Zijn verhaal was natuurlijk doorspekt met anekdotes want, hij was er nu eenmaal bij… Tipje van de sluier: wist je dat Daft Punk op de tweede editie van I love techno slechts 75 euro gage vroeg? Dat waren nog eens tijden!

Het bezoek van Peter was dus meer dan geslaagd, de aanwezigen gingen naar huis met een hoofd vol ideeën en het boek “We love events” in de hand! Hou WERVEL zeker in het oog voor komende inspiratiemomenten en initiatieven! Vragen of ideeën?
Aarzel niet en neem contact op via:
hanne.callewaert@tengoudberge.be
Hanne op Facebook